به طور کلی، فرآیند تصمیم‌گیری به مدیران و دیگر متخصصان کسب‌وکار کمک می‌کند تا با در نظر گرفتن گزینه‌های جایگزین و انتخاب بهترین اقدام، مشکلات را حل کنند. استفاده از رویکرد گام به گام روشی موثر برای اتخاذ تصمیمات متفکرانه و آگاهانه برای تأثیر مثبت بر اهداف کوتاه مدت و بلند مدت سازمان شما است. در این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد فرآیند تصمیم گیری بیشتر بدانید.

فرآیندها و فرآیندهای تصمیم گیری: ۷ فرآیند و فرآیند تصمیم گیری که باید بدانید:

فرآیند تصمیم گیری تجاری به هفت مرحله تقسیم می شود. مدیران کسب و کار ممکن است بسیاری از این مراحل را ناخودآگاه بردارند، اما به دست آوردن درک روشنی از بهترین شیوه ها می تواند تصمیم گیری شما را بهبود بخشد.

مراحل اصلی در فرآیند تصمیم گیری به شرح زیر است.

۱٫ قطعنامه را مشخص کنید

اولین قدم در تصمیم گیری صحیح، شناسایی مشکل یا فرصت و سپس تصمیم گیری برای حل مشکل است. توضیح دهید که چرا این تصمیم بر مشتریان یا همکاران شما تأثیر می گذارد.

۲٫ جمع آوری داده ها

سپس نوبت به جمع آوری اطلاعات می رسد تا بتوانید بر اساس حقایق و داده ها تصمیم بگیرید. تصمیم گیری مستلزم قضاوت عملی است، تصمیم گیری در مورد اینکه چه اطلاعاتی مرتبط هستند و چگونه می توان آنها را به دست آورد. از خودتان بپرسید که برای تصمیم گیری درست به چه چیزی نیاز دارید و به دنبال افراد مناسبی باشید که در این فرآیند شرکت کنند.

۳٫ بیشتر بدانید

هنگامی که درک واضحی از مشکل دارید، زمان آن رسیده است که راه حل های مختلف را بررسی کنید. هنگام تصمیم گیری احتمالاً گزینه های مختلفی خواهید داشت، بنابراین مهم است که تا حد امکان گزینه های زیادی داشته باشید. این به شما کمک می کند تا بهترین راه را برای رسیدن به اهداف خود انتخاب کنید.

۴٫ سنجش شواهد

در این فرآیند از فرآیند تصمیم گیری، به گفته کارشناسان مدیریت، فیل هیسون و آنتونی استرجس، برای تعیین بهترین راه، «به فرصت ها، پذیرش و محبوبیت نگاه کنید». برای مدیران مهم است که بتوانند مزایا و معایب موارد پیش روی خود را ارزیابی کنند و گزینه ای را انتخاب کنند که بیشترین شانس موفقیت را دارد. پرسیدن نظر شخص دیگری نیز برای به دست آوردن دیدگاه جدیدی در مورد موضوع بسیار مفید است.

۵٫ از بین دیگران انتخاب کنید

وقتی زمان تصمیم گیری فرا می رسد، مطمئن شوید که خطرات موجود در مسیر انتخابی خود را درک کرده اید. هنگامی که تمام اطلاعات لازم و خطرات احتمالی را در اختیار داشتید، می توانید ترکیب دیگر را انتخاب کنید.

۶٫ رفتار و رفتار

سپس، باید برنامه ای برای اجرای تصمیم خود تهیه کنید. این مرحله شامل شناسایی منابع مورد نیاز و جلب حمایت کارکنان و سهامداران است. مشارکت دادن دیگران در تصمیم گیری ها بخش مهمی از اجرای موفقیت آمیز برنامه شما است، بنابراین برای پاسخ به سوالات و نگرانی هایی که ممکن است ایجاد شود آماده باشید.

۷٫ تصمیم را بررسی کنید

یکی از فرآیندهای تصمیم گیری که اغلب نادیده گرفته می شود، ارزیابی اثربخشی تصمیم شما است. از خود بپرسید چه کاری را خوب انجام دادید و دفعه بعد چه چیزی را می توان بهبود بخشید.

فرآیند و فرآیند تصمیم گیری:

چالش های رایج تصمیم گیری

اگرچه این مراحل برای کمک به تصمیم گیری موثر ذکر شده است، اما خطراتی نیز وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید. موارد زیر بزرگترین چالش های تصمیم گیری است.

۱٫ اطلاعات خیلی زیاد یا خیلی کم

جمع آوری اطلاعات مهم در آینده نزدیک و اعمال فرآیندهای تصمیم گیری مهم است، اما تعیین میزان اطلاعات پیش زمینه به دست آمده بسیار مهم است. حجم زیادی از اطلاعات می تواند شما را گیج یا گمراه کند و از دنبال کردن افکارتان جلوگیری کند. همچنین تکیه بر یک منبع اطلاعاتی می تواند منجر به سردرگمی و سوء تفاهم شود که می تواند اثرات مخربی داشته باشد.

۲٫ درک اشتباه از مشکل

اغلب اوقات، مشکلاتی که بر تصمیم شما تأثیر می گذارد آشکار است. با این حال، مواقعی وجود دارد که تصمیم گیری دشوار است و نمی دانید موضوع اصلی کجاست. تحقیقات خود را انجام دهید و با متخصصان املاک که خودشان این مشکل را تجربه کرده اند صحبت کنید. این باعث صرفه جویی در زمان و منابع شما در طولانی مدت می شود.

۳٫ اعتماد به نفس و تعهد

حتی اگر فرآیند تصمیم گیری بالا را دنبال کنید، باز هم این احتمال وجود دارد که نتیجه تصمیم شما آن چیزی نباشد که در نظر داشتید. به همین دلیل است که یافتن گزینه مناسب که امکان پذیر و دست یافتنی باشد بسیار مهم است. اتکای بیش از حد به تولید می تواند عواقب ناگواری داشته باشد.

تصمیم گیری یک مهارت حیاتی در محیط کار به ویژه برای مدیران و افرادی است که در موقعیت های قدرت قرار دارند. پیروی از یک فرآیند منطقی مانند آنچه در اینجا ذکر شد، همراه با آگاهی از چالش های رایج فرآیند تصمیم گیری، به شما کمک می کند تا تصمیمات عاقلانه تری بگیرید و به نتایج بهتری دست یابید.

19 دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed