DeFi یک سیستم مالی جدید است که به طور مستقل کار می کند و به موسسات مالی مرکزی مانند بانک ها، صندوق های سرمایه گذاری مشترک یا صندوق های تامینی وابسته نیست. در عوض، از طریق این سیستم، کاربران قادر به انتقال پول، تجارت، سرمایه گذاری و تجارت با استفاده از ارزهای دیجیتال و دارایی های دیجیتال از طریق قراردادهای هوشمند خودکار هستند. به این ترتیب با گسترش سیستم، نیاز به کارگزاران سریع و گران قیمت مانند بانک ها برطرف می شود.

DeFi توسط فناوری دفتر کل توزیع شده (DLT) – یا بلاک چین – پشتیبانی می شود که هدف آن مختل کردن سیستم مالی فعلی و ایجاد فرصت برای یک سیستم مالی غیرمتمرکز و شفاف است تا در موقعیت خود ظاهر شود.

یکی دیگر از ویژگی های برجسته DeFi این است که این سیستم مالی می تواند بلاک چین را از داده های ساده یا انتقال ارزش به ابزارهای مالی پیچیده مانند تجارت، وام دادن، توسعه سود یا مزرعه بیرونوام فلش یا فلش مرگو گسترش امکانات تولید.

این صنعت در سال ۲۰۲۰ در دوره ای به نام “تابستان دی فای” به اوج خود رسید. تابستان امسال، مجموع ارزش قفل شده (TVL) در قراردادهای هوشمند DeFi ناگهان از چند صد میلیون دلار به بیش از ۲۰ میلیارد دلار در عرض چند ماه افزایش یافت. اگرچه این رقم در مقایسه با سیستم‌های مالی سنتی هنوز ناچیز است، اما به نظر نمی‌رسد به این زودی‌ها نرخ رشد سود و سرمایه‌گذاری در این فرصت کاهش یابد. به طور خلاصه، DeFi یک سیستم مالی باز، رایگان و نامحدود است.

۱٫ مشکلات سیستم مالی سنتی چیست؟

سیستم های مالی متمرکز علاوه بر کندی و مقرون به صرفه بودن برای مصرف کنندگان، در برابر هک، نقض داده ها و نقض امنیت نیز آسیب پذیر هستند.

استراتژی های مالی سنتی مانند قرار دادن تمام تخم مرغ های خود در یک سبد است. اگر پول شما در بانک باشد، بانک تصمیم بگیرد بدهی خود را افزایش دهد، سرمایه گذاری نکند، یا شکست بخورد، می توانید پول خود را از دست بدهید. محصولات، برنامه‌ها، خدمات و دارایی‌های زیربنای این خدمات در DiFi جداگانه هستند. بنابراین از ضعف ها و مشکلات سیستم مالی مرکزی در امان هستند.

همچنین، سیستم‌های مالی سنتی برای میلیون‌ها نفر که مراحل لازم برای افتتاح حساب بانکی را ندارند، غیرقابل دسترسی است. این موضوع شاید برای کسانی که در مناطق شهری کشورهای ثروتمند زندگی می کنند عجیب به نظر برسد، اما فقدان مدارک هویتی و هویتی و عدم دسترسی به سرمایه، انزوای منطقه ای و فشار و محدودیت های دولت باعث شده میلیون ها نفر در سراسر جهان زندگی کنند. دسترسی داشته باشید. از خدمات مالی سنتی حذف شده است.

ارزهای رمزپایه و DeFi بدون تبعیض هستند و به هر کسی که به اینترنت متصل است اجازه می‌دهد تا به راحتی، بدون کارمزد بالا و به شیوه‌ای منصفانه به خدمات مالی دسترسی پیدا کند.

۲٫ دیفای از کجا آمده است؟

اگرچه اصطلاح DeFi از تابستان ۲۰۲۰ رایج شده است، اما این داستان با ظهور بیت کوین آغاز شد.

بیت کوین به روش های مختلفی تقسیم می شود و مفهوم دفتر کل توزیع شده (DLT) را به عنوان ابزاری برای ایجاد شبکه های غیرمتمرکز برای تراکنش های طرف های مختلف معرفی می کند.

هنگامی که بیت کوین در سال ۲۰۰۹ توسط یک فرد یا گروهی از هنرمندان به نام ساتوشی ناکاموتو راه اندازی شد، مردم می توانستند به صورت رمزنگاری در اولین شبکه همتا به همتا تعامل داشته باشند. این کاربرد بلاک چین است که منجر به توسعه اکوسیستم ارز دیجیتال میلیارد دلاری شده است که امروزه شاهد آن هستیم.

بیت کوین تنها در ۱۲ سال یک سیستم مالی جدید با ارزش بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار و یک سیستم جدید برنامه ریزی مالی واقعی مبتنی بر شفافیت و آزادی ایجاد کرده است.

چشم انداز ساتوشی ناکاموتو بازگرداندن آزادی به مردم از طریق یک سیستم مالی همتا به همتا است. بیت کوین اولین ارزی است که به این هدف دست یافته است، اما تنها ارز دیجیتال موجود نیست. اگرچه بیت کوین خود ستون DeFi است، اما به عنوان فصل اول این داستان شناخته می شود. پس از سال ۲۰۰۹، شبکه های دیگر نیز با همین چشم انداز ایجاد یک سیستم مالی جدید شروع به کار کردند.

۳٫ DiFi کجاست و چگونه می توان به آن دسترسی داشت؟

متداول ترین بلاک چین اتریوم نام دارد. اتریوم خانه بسیاری از برنامه های DeFi است و هر هفته میلیاردها دلار در آن فروخته می شود.

شبکه اتریوم را نسل بعدی اینترنت می نامند زیرا می تواند بسیاری از خدمات به ویژه خدمات مالی را به صورت یکپارچه ارائه دهد و تمامی جوامع در سراسر جهان را گرد هم آورد.

در میان صدها برنامه غیرمتمرکز (dApps) در بلاک چین اتریوم، ۱۰ برنامه برتر بیش از یک میلیون استفاده در ماه دارند و حجم تراکنش در این شبکه همچنان در هر ۲۴ ساعت از ۳۵ میلیارد دلار فراتر می رود.

ارز دیجیتال اتر (ETH) به عنوان یک محرک در این شبکه عمل می کند و هر تراکنش دارای هزینه ای است که به عنوان انگیزه ای برای سازندگان و حامیان شبکه در نظر گرفته شده است.

افزایش سریع تعداد کاربران این شبکه و همچنین افزایش ناگهانی قیمت اتر، منجر به افزایش چشمگیر هزینه های مربوط به هر تراکنش شده است. با شروع ارتقاء شبکه به اتریوم ۲٫۰ در سال ۲۰۲۱، مشکل مقیاس پذیری به عنوان محدودیت اصلی اتریوم در نظر گرفته می شود.

۴٫ مزایای DiFi چیست؟

Cashless به اندازه کافی منعطف است تا کاربران بتوانند در هر زمان و در هر مکان فقط با اتصال به اینترنت معامله و معامله کنند.

برجسته ترین مزیت DeFi انتقال وجه به صورت آنی یا خیلی سریع با کارمزد و هزینه کم است. به علاوه، از آنجایی که کمتر واسطه‌ای وجود دارد که تلاش می‌کند تا تکه‌ای از پای شما را به دست آورد، کارمندان مزایای بیشتری دریافت می‌کنند که با پول سنتی به دست نمی‌آورند. به عنوان مثال، سیستم وام دهی DeFi نرخ های سود بالایی را برای سپرده ها و کارمزدهای پایین و شرایط مطلوب برای وام ها و خطوط اعتباری ارائه می دهد.

DeFi این فرصت را فراهم کرده است تا فرصتی منصفانه برای خدمات مالی برای همه ایجاد کند. میلیون ها نفر به دلیل محرومیت منطقه ای، کمبود منابع مالی، محدودیت های دولتی و غیره از دسترسی به خدمات مالی محروم هستند.

از دیگر مزایای DeFi می‌توان به تراکنش‌های با استراتژی آکادمی بالا که به «مزرعه بلوکی» معروف هستند اشاره کرد. این ویژگی به سرمایه گذاران اجازه می دهد تا ارز دیجیتال خود را با نرخ بهره بالاتری نسبت به سرمایه گذاری های سنتی در سیستم بانکی قرض یا وام دهند.

۵٫ قراردادهای هوشمند و آینده مالی جهانی

آینده سازمان های غیرانتفاعی بسیار مثبت و روشن است. اگرچه مدتی است که رقابت بین قدرت های جهان برای دستیابی به آینده دیجیتال و غیرمتمرکز آغاز شده است، اما مدت زیادی است که شاهد گسترش انواع مختلف آن هستیم. دارایی ها یا توکن های رمزنگاری شده مانند طلای دیجیتال، توکن های غیر قابل تعویض (NFT) و آثار هنری؛ اگرچه بسیاری از دولت ها در سراسر جهان به دنبال ایجاد ارز دیجیتال برای بانک های مرکزی خود هستند.

استفاده از قراردادهای هوشمند به سرعت در حال رشد است – از DeFi گرفته تا بازی‌های مختلف، دارایی‌های دنیای واقعی، پرداخت‌های دائمی، برنامه‌های قمار و شرط‌بندی و بازارهای پیش‌بینی‌کننده.

با توجه به اینکه افراد و سازمان ها به تعامل و تبادل اطلاعات با یکدیگر و دریافت خدمات مالی با استفاده از مبادلات فناوری غیرمتمرکز، قراردادهای هوشمند و DeFi ادامه می دهند، این دنیای جدید به ایجاد شفافیت و آزادی مالی ادامه خواهد داد.

19 دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed